Olet tässä:

Etusivu Mietittävää Kiitän... en kiitä... kiitän...
Kiitän... en kiitä... kiitän...
Written by Tiina - virallinen avustaja :D   
Saturday, 29 November 2008 13:11

Minun on paha olla. Maailma on täynnä vääryyttä ja väkivaltaa. Tulevaisuus pelottaa. Kiire painaa, tekemättömiä tehtäviä on iso kasa pöydän kulmalla. Ei saa aikaiseksi aloittaa. Itkettää. Haluaa vain pois.
Käperryn sänkyyn, otan nallen syliin. Itken. Liitän kädet rukoukseen: ”Syvyydestä minä huudan sinua Herra, kuule minun ääneni… Jumala auta, en jaksa enää.” Jossain vaiheessa nukahdan itkuuni. Aamulla on hieman parempi olo. 

Minun on hyvä olla. Sain kokeesta hyvän numeron. Ihastukseni hymyili minulle. Aurinko paistaa pitkästä aikaa. Olen yhtä hymyä kun menen illalla nukkumaan.
Ristinkö kädet? Miksi? Eihän minulla ole mitään pyydettävää. Ehkä juuri ja juuri lähetän pienen ajatuksen Taivaaseen, mutta en sitä välttämättä muista, kun on niin iloinen. 

Tiedätkö tarinan kahdesta enkelistä, jotka Jumala lähetti ihmisten keskuuteen? Toisella oli kori, johon ihmiset saivat laittaa pyyntöjään ja toiveitaan. Toisen enkelin koriin sai laittaa kiitoksensa Jumalalle. Päivän päätteeksi enkelit palasivat Jumalan luo. Kiitosten kori oli lähes tyhjä, kun taas pyyntöjen kori oli aivan ääriään myöten täynnä. 

Oletko koskaan rukoillut Jumalaa hädässäsi? Oletko kokenut, että Jumala on auttanut ja lohduttanut? Oletko muistanut kiittää siitä? Kyllä. Kyllä. En… 

Jumalalta on helppo pyytää kaikenlaista. Häneltä pyydetään lohdutusta, kun on paha olla. Jos läheinen on vakavasti sairas, pyydetään että hän paranisi. Pyydetään voimia jaksaa eteenpäin, vaikka kuinka heikottaisi ja tekisi mieli antaa periksi. Mutta kuka tuo kiitoksena? On helppo pyytää, mutta kiitoksen sanominen on usein vaikeampaa. Miksi? Ehkä silloin, kun kaikki on hyvin, unohdamme Jumalan. Hän on meille vain turva, jota tarvitaan silloin kun on paha olla, kun maailmassa tapahtuu jotain pahaa.  

Eräs ystäväni pyysi minua pari vuotta sitten uutena vuotena ristimään käteni ja kiittämään Jumalaa menneestä vuodesta. Tänä vuonna minä haastan sinut samaan. Uutena vuotena, juuri ennen nukkumaan menoa, laita kädet ristiin ja anna hetki Jumalalle. Tuo Hänelle kaikki ne asiat, mistä haluat juuri nyt kiittää. Hetken pituudella ei ole väliä, kunhan hetkeksi hiljennyt Jumalan kanssa. Pyydä kaveritkin mukaan. 

Tiedätkö mitä? Ei sen tarvitse jäädä vain tuoksi yhdeksi kerraksi. Kun sinulla on hyvä olla, muista kiittää. Jumala haluaa jakaa kanssasi myös hyvät hetket, ei Hän ole pelkästään huonoja hetkiä varten; Hän haluaa kulkea kanssasi koko ajan, hyvinä ja pahoina hetkinä. 

Täytetään myös sen enkelin kori, jolle saa antaa kiitoksia.

 
the rain - roots.jpg

The Rain is also in MySpace!