Olet tässä:

Etusivu Keikat Päiväkirja Koulurundi Turuus
Koulurundi Turuus
Written by Pasi   
Friday, 21 November 2008 13:24

thb_TurunKoulut08_121108b_Erne.jpg

 

 

 


Mitä hyvää on Turussa? Heti tunnin miettimisen jälkeen mieleen tulee ainakin Brobergin Tomppa! Tomppa toimi meidän houstina tiistaista perjantaihin kestävällä koulurundilla Turussa ja sen lähiympäristön kouluissa.

Olikin mukava päästä taas pitkästä aikaa tienpäälle. Tä? Kotona vietetyt kaksi päivää  tuntuivat oudoille. Kun on tottunut siihen, että kiertuemanagerimme Jarkan lempeän möreä ääni herättää aamuisin: ”Hyvää huomenta arvon popparit, kello on 9 ja aika lähteä soittamaan heavymetallia”, niin onhan se nyt outoa herätä omassa sängystä, omaan aikaan. Samilla taisi olla pahimmat pelkotilat: ”kotona on niin turvaton olo. Joutuu itse ottamaan itsestä vastuun. Ei ole ketään sanomassa minne mennä ja mitä pitää tehdä.” thb_TurunKoulut08_121108_Erne.jpg

Niin, Pökäle ei ollut ehtinyt kunnolla jäähtyä edellisestä reissusta, kun Miika nosti kytkintä tiistaina puolenpäivän jälkeen. Hervannan ramppi jäi jälleen taakse kun Haten, Samin, Miikan ja itseni kanssa lähdimme kohti Turun nuorisokeskus Vimmaa. Jari, Tatsi, Jussi ja Jarkka menevät omilla kyydeillä Turkuun. Matkalla Sami viilailee Jeesus-videosta plokattua materiaalia Mn-festareita varten. Tarkoitus on näyttää taustaprojisointia Sotilas-kappaleemme tekstin tueksi. Paiste Mäenpää, joka vastaa festarien screeneistä, on pyytänyt materiaalin viimeistään viime viikonlopuksi joten nyt alkaa olla pikkuhiljaa kiire asian kanssa. Itse soittelen Flamegamen Janken kanssa ja käymme läpi festareilla ammuttavia pyroja. Ajatukset ovat näköjään jo festareilla vaikka sitä ennen on vielä edessä 6 koulukonserttia, 2 riparikonserttia ja 1 vierailu kehitysvammaisten toimintakeskuksessa.

thb_vimma2b_Turku_111108_Erne.jpgSaavumme Vimmaan ja vanha alkusyksystä tuttu keikkapaikka soundaa yhtä hyvältä kuin ennenkin. Tom Broberg on ottamassa meitä vastaan ja hersyvien naurunpurkausten saattelemana tunnemme itsemme tervetulleiksi paikalle. Tomppa myy nykyään veneitä ja ehdimme lyhyessä ajassa saada tarjouksia veneistä sekä kutsuja venemessuille. Jari, miksaajamme, taitaa kutsuun langetakin, onhan hän suorittanut sisävesilaivuri-kurssin äskettäin. Vedämme kaksi riparikeikkaa sateisessa tiistai-illassa ja siirrymme Rosson iltapalan jälkeen hotelli Artukaisen Paviljonkiin yöpymään.

Keskiviikko aamun olessa klo 7 tutkimme hotellin aamupalapöytää. Jokainen tekee omia löytöjään ja sitten Pökäleellä, jonka sisällä on kylmempi kuin ulkona, ensimmäiselle koululle. thb_vimma2a_Turku_111108_Erne.jpgRoudaamme setin pystyyn 50 minuutissa. Tosin valolaitteisto on aika tavalla karsitumpi ajan ja sähköpuutteen vuoksi. Klo 9-10 oppitunnin aiheena on the Rain – yhtyen konsertti ja yleisö lämpiää todella mukavasti. Kastun ylä-asteella, missä muistaakseni olimme, näyttäisi olevan jo ennestään musiikkiimme tutustuneita oppilaita. Sen verran sujuvasti osasivat laulujemme sanoja.

Kamat kasaan ja sitten vaihdettin koulua. Ruskon ylä-aste ja lukio olivat ohjemassa klo 13. Sama rumba siellä ja olipas oikein mallikelpoinen yleisö! Spiikkejämme kuunneltiin niin hiljaa että kouluruokailun lihapullista täyttyneet vatsamme pitivät kovempaa mulinaa kuin oppilaat. Rehtori tuntui olevan fiiliksissä myös konsertista. Ennen keikkaa Tomppa halusi fiilistellä keikkabussin ajamista ja siirsi koulun pihassa hiukan Pökälettä jättäen vilkun lasin koulun kaiteeseen. Miikan kiiteltyä Tomppaa ja roudausteipillä suoritetun vilkunlasikorjauksen jälkeen siirryimme Ruskon nuorisopastorin ohjauksella kahville seurakuntakeskukseen. Paikalle pölähti myös kirkkoherra ja oikein mukavan juttutuokion päätteeksi meille selvisi että kirkkoherra on myös musiikkimiehiä. Hän soittaa kitaraa bändeissä ViisPapeista ja Sex-Pastors. Molemmat bändit koostuvat papeista ja kirkkoherroista. ViisPapeissa soittaa 5 henkilöä ja kun bändiin liitetään kuudes soittaja niin nimi muuttuu Sex-Pastorssiksi. Niittävät kuulemma aikamoista kulttimainetta Varsinais-Suomessa.

Kevyen Ikeassa sekoilun jälkeen siirryimme takaisin hotellille. Iltavapaa tuli käytettyä sm-salibandyn merkeissä. Kävimme Jussin ja Hakalan Ernen kanssa Turkuhallissa katsomassa kun Porin pojat ottivat 12-2 pataan TPS:ltä. Samalla oli kiva fiilistellä hallissa jo tulevaa viikonloppua. Mietiskellä, minkälaisen visuaalisen ilmeen Kauppisen Teemu on tänä vuonna saanut päälavalle. Mies on vastannut vuosikaudet stagen suunnittelusta ja ei voi kuin nostaa hattua aina tuoreista ideoista, kuten majakat, tänä vuonna. B-luokan dvd-leffan jälkeen hotellihuone hiljeni n.klo 23.

Torstai on toivoa täynnä, myös Kupittaan koululla. Tä? Ajaessamme ensin ”väärälle Kupittaan koululle” saimme aikataulun muutettua lepoisasta kiireiseksi. Onneksi oikean koulun löydyttyä meitä oli vastassa iso joukko oppilaita roudausavuksi. Kamat saatiin pystyyn ja soundstekattua 8.54 ja konserti alkoi ajallaan klo 9. Tomppa piti perinteisen aloituspuheen, kertoen Maata Näkyvissä -festareiden synnystä ja me vedimme päälle hieman rain`n rollia. Muutamat nimmarit jaettiin ja hetkinen....Nyt olen unohtanut vallan erään erityisen henkilön ; (    TOPIAS!!!!! Tomppa on hankkinut meille mahtavan roudausavun koulukeikoille. Topiaksen roudausta oli kyllä ilo seurata sivusta! Tä? Hän soittaa mm. Aurum-nimisessä bändissä rumpuja ja antamiensa roudausnäyttöjen perusteella otan hänet rumputeknikokseni heti kun Jarkalta heltiää kukkaronnyörit. (Eli, ÄLÄ laske Topias tulevaisuuttasi tän kortin varaan; )) Niin, yleisön kanssa juttelun jälkeen tosiaan rummut olivat kasautuneet keiseihin, kamat bussinperään ja olimmekin valmiit siirtymään Liedon koululle klo 13 konserttiin. Liedossa ylä-asteen auditoriossa, jossa soitimme, löytyi videotykki ja saimme idean kokeilla juuri valmistunutta Sotilas-videota, ennen lauantain varsinaista esitystä. Samin tekemä hieno duuni sai sekä yleisön että bändin, käsinkosketeltaviin tunnelmiin Golgatan tapahtumien kanssa. Roudaus ja sitten kebabille.

thb_TurunKoulut08_121108c_Erne.jpgAjatukset alkoivat harhailla seuraavaan konserttiin joka oli Paimion kehitysvammaisten kuntoutuskeskuksessa. Olimmehan kolme vuotta sitten Hulluutta-kiertueella käyneet samassa paikassa ja tiesimme siis, mitä oli tulossa. Pökäle vietiin ensin Turkuhallille tyhjenykselle. Hate oli buukattu festarien rakennusryhmään ja meidän kiertueella ollutta valokalustoa tarvittiin siellä myös. Lähdimme Tompan GranVoyagerilla (tila-autolla) pelkästään popparien voimin Paimioon. Tiedossa oli meiltä harvinainen akustinen-esitys.  Saavuimme toimintakeskukseen, koska niin oli tarkoitettu käyvän. Nimittäin Tomppa ei pelännyt sakkoja Turun motarilla, sateisessa säässä, kun hän lasketteli ohittavien kaistaa sumun seassa, puhuen samalla puhelimeen ja esitellen meille ohivilahtelevia nähtävyyksiä, lasissa yli 140 km/h....  Paimiossa meidät otettiin avosylin vastaan. Asukkaat eivät arastelleet tulla halaamaan ja kättelemään meitä, kun virittelimme kamojamme toimintakeskuksen liikuntasaliin. Antsu mm. antoi meille heti kättelyssä piirtämänsä muumi-piirrustuksen. Sydämellinen kiitos. Soitimme akustisesti, Tuuli kulkee, Kasvot, Jää huomiseen sekä Talven. Olimme kuulleet, että paikallinen seurakunta on laulattanut asukkaita punaisen laulukirjan lauluilla ja päätimme ottaa settiimme Herra kädelläsi ja Evankeliumin ja yleisö syttyi todella hyvin yhteislauluihin. Puhuimme kappaleiden synystä ja kyselimme, kuinka moni rukoillut elämänsä aikana. Aika monta kättä nousi, ja hekin jotka eivät pystyneet kättä nostamaan vastasivat niin kuin pystyivät. Keikan jälkeiset tunnelmat eivät poikenneet muista keikoista mitenkään. Meiltä pyydettiin nimmareita, kyseltiin levyjä, halattiin, valokuvattiin. Mutta se aitous, mikä näistä ihmisistä huokui oli jotenkin erilaista kuin meidän niin sanottujen terveiden joukossa.

Tunteikkaan vierailun jälkeen siirryimme Paimion hotelliin, Valtatie 1: seen yöksi. Nimen aiheuttamat pelkotilat osoittautuivat vääriksi ja hotellihan oli hyvä. Sisäänkirjautuessamme hotelli virkailija kehui lapsiensa olevan the Rain-faneja ja sehän nosti siinä vaiheessa väsynyttä mielialaamme. Crew oli saapunut Turkuhallilta Pökäleellä hotellille ja osa porukasta painui suoraan pehkuihin, mutta itse lähdin vielä Ernen, Jarkan ja Miikan kanssa saunomaan. Mukavien saunakeskustelujen jälkeen, jotka liittyivät mm. festareihin ja HB:n uuteen tuotantoon, oli aika pitää vielä viimeinen palaveri biisilistasta ja puheista, jotka festareilla esittettäisiin. Kellon ollessa 23 popparien palaveri päättyi ja taju sammui.

Perjantai-aamu rokattiin Salon uudenkarheassa koulukeskuksessa. Audiorio täyttyi vain puoliksi ja konsertin jälkeen kuultiin että sisäinen tiedotus oli ilmeisesti ontunut. Pari oppilasta oli saanut kesken oppitunnin viestin kännykkäänsä: The Rain soittaa auditoriossa! Tämän jälkeen he olivat  poistuneet tunnilta auditorioon. Salossa oli muuten melkoinen disco pystyssä valojen suhteen. Jarkka oli ilmeisesti  bile-päällä, kun kaikki sateenkaaren värit tuikki taustallamme. Hatehan oli edelleen Turkuhallilla rakentamassa ja Jarkka hoiti perjatain valot. Oikea syy discoon oli valopöydän oikutteleva ohjelma-disketti, joka ei suostunut toimimaan. Komosen O-P oli myös saapunut kameroineen paikalle. Tarkoituksemme olisi julkaista ensivuodenkin puolella lisää videomateriaalia ja O-P on lupautunut taltioimaan keikkoja ja muuta häsläystä. thb_TurunKoulut08_121108d_Erne.jpgKonsertin jälkeen juotiin kaffeet ja siirryttiin Paimion koululle, jossa jälleen klo13 alkoi konserttimme. Paimion vierailu oli rundin viimeinen koulukeikka, mutta tuhoiltaan ei vähäisin. Jarilla oli sisäänroudatessa vauhti päällä ja mikkiständi-keisi karkasi Jarilta niinkuin mopo teinipojalta ja puhkaisi lasioven palasiksi. Sirpaleet tuovat (epä)onnea. Pökäle oli pakattu ja aika lähteä Paimion koululta kun Miika hoksasi oikoreitin pois sokkeloisesta koulun sisäpihasta. Miika arvioi pökäleen mahtuvan katoksen alta, joka yhdisti kaksi koulurakennusta. Kaikki meni sihen asti hyvin kunnes kattoluukku raappaisi sillan pläsilautaan ja taas oli aika ottaa yhteyttä koulun vahtimestariin. Tätä menoa meistä on tulossa vaksin kanssa oikein hyviä ystäviä. Tä? Kattoluukku kärsi varsin vähäisiä vaurioita, mutta toivottavasti Vähätalon Annen (koulurundimme maksaja ja mn-festarein projektipäällikkö) hermot eivät kärsi vaurioita, kun Paimiosta tulee pari ylimääräistä menoerää. Anne, hymyillään kun tavataan, ei muistella pahalla ; ) Saatiin kuitenkin muutamat kylmät ringit sinne, minne päivä ei paista. Ja ehkä jokunen vitsikin aiheesta lopulta naurettiin. Kiitos ja anteeksi.

Koulurundi oli tällä erää siinä ja vieraskirjaamme tullen palautteen perusteella vaiva oli tekemisen arvoinen. Kitoooos: Tomppa, Topias, asiantunteva kouluyleisö ja -henkilökunta, toimintakeskuksen yleisö ja työntekijät, seurakunnat, MN-festarit, rehtorit, crew, Paimion talkkari,!!!!!!

Ehkä joskus vielä kohdataan!

Rakkaudella, Pasi                                   .... siis ihan Turkuakin kohtaan!            

 
mn05_pyro1.jpg

The Rain is also in MySpace!