Olet tässä:

Etusivu Mietittävää
blogi

Tälle sivulle kirjoitetaan aika ajoin uusi juttu. Täällä tulee vastaan uusia näkökulmia tärkeistä asioista. Voit löytää asiaa siitä, että mitä tekemistä gospelrokilla ja sen sanomalla on tavallisen elämän kanssa. Tämä on keskustelun avaus ja keskustelua voit jatkaa vieraskirjassamme.Kaikella on aikansa
Written by Jaana - virallinen avustaja :)   
Tuesday, 04 August 2009 11:12

Kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla.” (Saarn. 3:1)

Välillä  on aika mennä ja tehdä, viedä Jumalan suunnitelmia eteenpäin omalla paikallaan. Auttaa ja palvella, viedä evankeliumia eteenpäin, antaa omastaan toisille. Tehdä iloiten sen, mitä Jumala on antanut tehtäväksi tehdä. Jokaiselle on varattu oma paikka ja tehtävä seurakunnassa. Tehtäviä on yhtä monta, kuin on tekijöitä. Jokainen tehtävä on yhtä tärkeä, ei ole suurempaa, ei pienempää tehtävää. Taustalla, syrjemmässä toimiva ihminen on yhtä tärkeä kuin kaikkien edessä, näkyvällä paikalla toimiva ihminen. Molempia tarvitaan.

Työnantajana on Jumala. Hän valmistaa tehtäviin ja auttaa suoriutumaan niistä. Hän ei anna kenellekään tehtävää, jota hän ei pysty tekemään, eikä Hän jätä ketään suoriutumaan tehtävistä yksin. Vaikeimmankin tehtävän edessä voi luottaa siihen, että kaikkivaltias Jumala ei jätä pulaan. Ei ole niin suurta tehtävää, ettei Hän pystyisi auttamaa. Eikä niin pientä tehtävää, ettei Hän haluasi auttaa.

Välillä  on aika pysähtyä ja levätä. Kaikki tarvitsevat välillä taukoa ja lomaa askareista. Jumala käskee meitä lepäämään. Hän haluaa auttaa kantamaan kuormia ja tukea matkalla. Myös Jumalalta saaduista tehtävistä haluaa välillä levätä. Ei aina tarvitse jaksaa mennä ja tehdä, välillä haluaa levätä. Jeesuskin halusi olla välillä yksin hiljaisuudessa, levätä ja keskustella Isän kanssa. Muillakin on täysi oikeus siihen.

Välillä  on myös hyvä pysähtyä kuuntelemaan mitä Jumala haluaa sanoa. Kaiken kiireen ja tohinan keskellä ei aina kuule sitä, mitä asiaa Jumalalla on. Mitä Hän haluaisi, että minä tekisin? Onko Hänellä jokin uusi tehtävä, johon haluaisi minut lähettää? Vai haluaako Hän, että jään tähän? Onko minun aika odottaa, lähteä, jäädä? Minne Jumala haluaisit minut lähettää? Aina oma tie ei ole selvänä näkyvissä, joskus joutuu kyselemään ja etsimään.

Tekemisen, levon, kyselyn ja etsinnän keskellä on hyvä muistaa se, että vaikka tekisimme tai jättäisimme tekemättä mitä  tahansa, niin jokainen meistä on silti tärkeä, arvokas ja rakas Jumalan luotu ihminen. Jokaisen arvo perustuu siihen, mitä hän on, ei siihen, mitä hän tekee. Ja Jeesus on tehnyt sen tärkeimmän ja suurimman teon meidän puolestamme ristillä. Siihen kukaan ei voi, eikä kenenkään tarvitse lisätä mitään. Se on täydellinen lahja, ja vain lahjana voimme sen ottaa vastaan.

Kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi” (Room.3:23-24)

 
Kiitän... en kiitä... kiitän...
Written by Tiina - virallinen avustaja :D   
Saturday, 29 November 2008 13:11

Minun on paha olla. Maailma on täynnä vääryyttä ja väkivaltaa. Tulevaisuus pelottaa. Kiire painaa, tekemättömiä tehtäviä on iso kasa pöydän kulmalla. Ei saa aikaiseksi aloittaa. Itkettää. Haluaa vain pois.
Käperryn sänkyyn, otan nallen syliin. Itken. Liitän kädet rukoukseen: ”Syvyydestä minä huudan sinua Herra, kuule minun ääneni… Jumala auta, en jaksa enää.” Jossain vaiheessa nukahdan itkuuni. Aamulla on hieman parempi olo. 

Read more...
 
Valoa
Written by Jaana - virallinen avustaja :D   
Saturday, 29 November 2008 13:03

Yhden kynttilän valo ei valaise paljoa. Se on pieni valonpilkahdus pimeässä. Mutta siitä yhdestä kynttilästä voi sytyttää toisen kynttilän jolloin valo kasvaa ja valaisee enemmän pimeää. 

Sytytän kynttilän…

Read more...
 
Sade
Written by Administrator   
Wednesday, 09 July 2008 03:00

Vilja tarvitsee kasvaakseen lämpöä ja vettä. Tänä keväänä monin paikoin vettä on saatu odottaa pitkään ja viljan oraat ovat kituneet kuivuudessa. Maalla varttuneena olen monina vuosina saanut katsella aitiopaikalta miten pelto on ensin harmaa väritön alue maata, kunnes pikkuhiljaa vihreät oraat nousevat pintaan. Ensin pitää katsoa oikein läheltä huomatakseen ne, mutta pian vihreät peltoaukeat levittäytyvät kaikkialle silmien eteen. Sitten oraista nousee tähkä ja syksyllä vihreä pelto muuttuu kullan keltaiseksi tähkien kypsyessä.


Katselin tänään pitkään ikkunasta ulos miten sade ropisi ja maa kastui. Lopulta lähdin ulos kävelemään vesisateeseen. Annoin sateen kastella ja nautin vapaasta hetkestä. Luonto tuntui heräävän eloon uudella tavalla saamastaan vedestä. Maa tarvitsee vettä, niin tarvitsemme me ihmisetkin. Ihminen pystyy elämään ilman vettä muutaman päivän, ja varsinkin lämpiminä päivinä täytyy muistaa juoda jotta jaksaa.

Myös sielu tarvitsee vettä, Jumalan sanaa, pysyäkseen elossa ja virkeänä. Joskus kuitenkin tulee eteen kuivia aikoja. Raamattu ei aukene, rukoukseen ei tunnu löytyvän sanoja eikä Jumala tunnu vastaavan. Erityisesti kuivien aikojen tullessa on hyvä hakeutua sanan äärelle, vaikka väsyttäisi ja turhauttaisi. Jumala vastaa ajallaan ja tavallaan. Rukousten ei tarvitse olla hienoja sanoja ja riimityksiä, vaan Jumala kuulee jokaisen huokauksen ja näkee myös ne asiat joita ei osaa sanoiksi pukea. Sade tulee aikanaan ja silloin mieli virkistyy ja kaikki herää uudella tavalla eloon.


”Tää on niitä päiviä, joist´ on vaikee selvitä. Ei auringon alla paremmasta häivääkään. Se kuuluu elämääni vain jonka Jumalalta sain. Murehtimalla en saa lisää päivääkään. Pian sataa taas ja on helpompi hengittää. Taas kastutaan, armon vettä riittää se meidät herättää.” (The Rain: Pian sataa taas)


Jes.40:28-31

Joh.4:7-14


P.S. vilkaise myös Kesä-Nuotta 6-7/2008 pääkirjoitus.


Jaana - The Rainin virallinen avustaja

 
Ohiko kuljet?
Written by Administrator   
Tuesday, 01 July 2008 03:00
Ei siitä ole montaakaan vuotta kun viisi pitkätukkaa, Tatsi, Sami, Pasi, Kalle ja Hannu kokoontuivat Olokolossa olevalle bändikämpille treemaan kappaleita ensimmäistä demokasettia varten. Haaste oli uusi ja jännittävä, sillä kenelläkään bändistä ollut aikaisempaa studiokokemusta. Kappaleiden suhteen oltiin kuitenkin omavaraisia, sillä uusia kappaleita syntyi enemmän, kuin niitä kerittiin treenaamaan.

Kasetille (Rain-01) löysi tiensä kuusi uutta kappaletta. Joista kaksi soitettiin Missio Ikaalisissa helmikuussa 1990, samalla uunituoreen kasetin julkaisua juhlistaen. Toinen uusi esitetty laulu oli Tatsin tekemä ”Ohiko kuljet”, jossa kappaleen viiteen tehosointuun oli rakennettu vetoomus sydäntä koskettavan uskon huomaamisesta.

”Etkö usko, ellet näe? Ohiko kuljet viheltäen,
kun joku kertoo sulle Jumalasta, Pelastajasta”
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 2 of 2
mn05_pyro1.jpg

The Rain is also in MySpace!