Olet tässä:

Etusivu Keikat Päiväkirja Keikkaelämää
Keikkaelämää
Written by Administrator   
Thursday, 10 July 2008 13:47
Keikkaelämää 24/7
The rain keikalla 4.12.06 Ylivieska, 5.12.2006 Lapua

Edessä n.48 h, 992 km, yhdessäoloa, huonoja vitsejä, odottamista, roudausta, pissataukoja, vähemmän hyviä vitsejä, bussipelkoa, nälkää, ala-arvoisia vitsejä, ikävää....MIKSI?
SIKSI KUN ME HALUAMME SOITTAA ROKKIA JA KERTOA JEESUKSESTA!

4.12.06

08.00 Lähtö Tampereelta. Tällä kertaa kulkupelimme on hyvätasoinen Scania keikkabussi. On plasma tv, pleikkari ym. ym. Olemme harvemmin saaneet nauttia ko. herkuista mutta Jussin sanoin: "nyt eletään pojat rock-unelmaa"...?... Luottohenkilökuntamme miksaaja/tour-manager Jari ja valomies/kuski Hate ovat pakanneet jo edellisenä päivänä bussin perän täyteen valo-, ääni- ja baclinelaitteita joten lähtömme on vaivaton. Nokka kohti Ylivieskaa. Kyydissä bändistä Jussi ja Tatsi. Pasi poimitaan matkaan Ylöjärveltä.
09.00 Ikaalisten kohdalla hidastetaan ja otetaan vielä sateen kastelema Sami (bussi 15 min. sovitusta myöhässä) mukaan ja näin on joukko melkein kasassa. Keikkakitaristimme Taneli ja monitorimiksaajamme Timo tulisivat suoraan Ylivieskaan. On aamupalan aika. Vakipaikkamme Sammin Essolla: lihapiirakkaa, sämpylää, kahvia, energiajuomaa, taas jaksaa!
10.00 Matka hyvässä vauhdissa ja esiin kaivetaan Luotettavan Todistuksen MN-festareilla julkaisema cd ja komeesti möyryää sudokuhetket ym. Bussi on muuten poikkeuksellinen siinäkin mielessä että siellä ei tarvitse huutaa puhuakseen. Moottorin käyntiääni on hiljainen. Tatsi kömpii makuuosastolle, Jussi ja Pasi käy läpi sm-liigaa. Tappara rulez! Samilla on matkassa kirja luomiskertomuksesta. Jari kyselee varovaisesti illan biisilistaa - saamatta vastausta.
11.00 Kuskimme Hate saa ensimmäisen käskyn matkustamosta: PISSIS! Ennen Jalasjärveä bussipysäkillä kaari on komea kun Sammin aamukahvit saa kyyttiä.
12.00 Jari heltyy kun ruinaamme aikamme poiketa musaliike Top Soundiin Nurmossa. Käteen jää Pasille räkkitomtom-pidike ja Sami saa mielenkiintoisen tarjouksen uudesta Korg triton syntetisaattorista. (päätyivät muuten kauppaan). Vaikka mitään ei tarvisi ja aikaa on niin Top Soundissa pitää poiketa!
13.00 Jari pitää Hatelle seuraa ja puhuu koodikieltä. (=kaikenmoisia äänentoistoon liittyviä laitteita ja asioita niiden omilla nimillä. Esimerkki koodikielestä: lexiconin z742 leikkaa 6 kilohertsin taajuuksia impedanssilla kun ne summaa rolandin limitterillä… Tästä ei poppari ymmärrä mitään.) Jostain Kauhavan ja Ylivieskan välimaastosta löydämme Rolls-hampurilaisravintolan ja eikun lisää vauhtia alkavalle närästykselle. Bussista kömpii unenpöppöröisiä poppareita. Alkumatka on mennyt jonkin moisessa horkassa makuuosastolla, paitsi Samilla joka kehuu kirjansa antia. 5 x rollsin jouluateria ja Tatsille salaatti. Tatsi välttelee perunaa ja muita nopeita hiilihydraatteja - ja syö lopuksi muilta jääneet ranskalaiset. Matka jatkuu. Jari ottaa puheeksi biisilistan johon nyökkäämme että se pitäisi tehdä. Biisilistaa ei tehdä. Pasi selvittelee puhelimitse työpaikalla olevaa tilannetta…
14.00 Ja kun kerran dvd:kin löytyy niin Kummelit pyöriin. Tatsi ei innostu tästä korkeakulttuurista ja Samikin jatkaa mieluummin lukemista. Jussi ja Pasi muistaa toistaa kuluneet Jakke ja Sepi vitsit ja kaikilla on kivaa...Taneli soittaa. Se on tulossa Turusta junalla Ylivieskaan (matkustanut pari päivää Norjasta edellisiltä keikoilta). Korvamonitorit ok! Junan ollessa pysähdyksissä Tampereella, Tampereen Musiikin toimittamat tavarat nostetaan junaan. Kiitos taas kerran Riikonen(Tampereen Musiikin huippumyyjä)! Pissis.
15.00 Saavumme Ylivieskaan. Paikka vanha tuttu Akustiikka-talo. Jari ja Hate lähtee stekkaamaan PA ja valolaitteiston. Tänään emme poikkeuksellisesti käytä omia, vaan paikallinen firma on asiasta vastuussa.
Kaikki muuten ok paitsi Hatelle valopöytä on outo. Mutta firman edustajat osoittautuvat avuliaiksi ja hommat hoituu hyvin. Monitorimiehemme Timo saapuu paikalle. Roudaamme backlinen ja myyntikamat sisään ja aloitamme pystytyksen. Jari käskee tehdä biisilistan. Lupaamme tehdä sen heti kun on aikaa. Sami availee ääntään.
16.00 Taneli on kaupungissa! Hommat etenee ja soundchek voi alkaa. Rummut, basso, kitarat, syna, laulut kanavakohtaisesti, sitten koko bändillä pari biisiä. Monitorit ok, kaikki ok. Realismi, joka soittaa illalla meidän kanssa saapuu paikalle. TERVETULOA pojat, mukava jakaa ilta teidän kanssa!
17.00 Realismi jää tsekkaamaan soundeja ja meidät viedään syömään paikalliseen ostoskeskus Kärkkäiseen. Pippuripihvit tekevät kauppansa ja aikataulussa on tilaa pienelle shoppailulle. Ostokset ovat niukanlaiset. Tatsi löytää kynttilöitä ja Taneli pitkät kalsarit. (uskokaa tai älkää popparikin käyttää pitkiä kalsareita!) Jussin saatua plärättyä cd-levyt läpi, palaamme takaisin Akustiikkatalolle.
18.00 Jutustelemme backstagella järjestäjän kanssa illan tapahtumasta ja tiedossa on paljon ripari-ikäistä yleisöä. Alamme miettiä biisilistaa. Valitsemme tilanteeseen sopivia kappaleita mm. Kuvitelmia. Sami availee lisää ääntään.
19.00 Kopioidut biisilistat koko porukalle. Syy, miksi Jari on pitkin päivää listasta kiinnostunut, on mm. se että hän pystyy suunnittelemaan biisi-kohtaiset efektit, kaiut ym. etukäteen. Hän on ammattilainen ja haluaa antaa yleisölle parastaan. Realismi aloittaa osuutensa.
Sali on viimeistä paikkaa myöten täynnä. Käymme kuuntelemassa muutaman biisin ja lähdemme takaisin valmistautumaan omaan keikkaan. WC on kovassa käytössä ja silmiä kirvelee siellä käydessä. Vaatekasseja on hujan hajan lattialla. Seuraa hiljentyminen ja siunauksen pyytämien yleisölle, keikalle ja Realismin osuudelle myös. Tutusti Jussi aloittaa ja muut vuorollaan perässä. Lopuksi Herran Siunaus. Kaikki alkaa olla valmista. Yleisö taputtaa vielä Realismia uudelleen lavalle. Sitten on aika.
20.00 The Rain OLKAA HYVÄ! MonitoriTimo painaa minidiskiltä alkunauhan pyörimään ja jännitys katoaa. Tätä hetkeä varten olemme olleet jo 12 h liikenteessä.
Soitamme: Hulluutta, Kuvitelmia, Unelmat ja Haavat, Sotilas, Kiitos, Tuuli Kulkee, Talvi, Ylös, Lupaus ja Tulta.
Yleisö palkitsee meidät encorella ja vetäisemme Lennän ja Ellipsiksen loppuun. Keikka on sisältänyt myös puheita mm. siitä, miten lähestyä Jumalaa ja uskonasioita siellä riparilla. Vastaus: ennakkoluulottomasti!
21.30 Hiki virtaa (ja haisee). Tekisi mieli mennä suihkuun mutta nuorten kohtaaminen odottaa. Raapustamme nimmareita ja siinä sivussa viriää myös keskusteluita. Mm. eräs ”ensikertalainen” toteaa että luuli gospel-musiikin olevan hieman erilaista. Hän päättää ostaa levyn. Moikkaamme myös Marjon porukkaa joka uskollisesti jaksaa kiertää keikoillamme ;) Kiitos pikkujoululahjoista!!!
23.00 Tällä välin huomaamme soittimiemme kadonneen jonnekin? Jari, Hate ja Timo ovat vuodattaneet hikeä vähintään yhtä antaumuksella kuin me ja bussi alkaa olla lähtövalmis. Toivotamme realismin pojille turvallista matkaa kun he yön selkään lähtevät kohti Tamperetta ja itse suuntaamme kohti paikallista leirikeskusta. Matkalla keskustelu käy vilkkaana illan tapahtumista. Kuinka pieniä ja vajavaisia olemmekaan Kaikkivaltiaan Jumalan edessä ja kuinka vähän pystymme omalla tekemisellä uskoa synnyttämään. Olivatko puheet ja biisivalinnat ok? Se jää arvoitukseksi. Tekstiviestit piipittävät bussissa kun hyvänyöntoivotuksia lähetetään puolin ja toisin kotiväen kanssa. Mieleen tulee J. Jyrän biisi, ”katson tähtitaivasta, täällä kaukana, katsotko sitä sinäkin, hyvää yötä”. Ikävän rikkoo Taneli, kertomalla meidän olevan huonoin bändi jonka kanssa on koskaan ollut matkassa..;) Silti Taneli haluaa olla mukana.
24.00 Majoittuminen leirikeskukseen. Emännille kiitos mahtavasta yöpalasta!!!! Sauna on valmis. Voiko enempää pyytää. Selkään liimautunut keikkapaita pois ja lauteille.
01.00 Nyt nukkumaan. Ei, leirikeskuksesta löytyy dvd-soitin. Kuningas-ajatus: Kummeli. Tatsille riitti. Samoin tekniikan väelle. Siinä sitten Pasi, Jussi, Taneli, Sami ja tunti Kouhian seurassa! VIRHE.
02.00 zzzzzz
03.00 zzzzzz
04.00 zzzzzz
05.00 zzzzzz
06.00 zzzzzz
07.00 zzzzzz
08.00 zzzzzz
09.00 HERÄTYS!!!!! Tunnelma aamupalalla on harras. Kaikki selvästi miettivät jotain tosi syvällistä…Kiitos Ylivieska kaikesta, oli ilo olla vieraananne! Bussi käy jo pihalla.
10.00 Viimeisetkin popparit on saatu bussiin ja matka Lapualle voi alkaa.
11.00 Suomi on muuten aika saman näköinen joka puolelta. Metsän ympäröimää valtatietä, joskus tarjoten peltoaukeaman…Pissis pellon laidalla. Dieselin katku voimistuu bussissa.
12.00 Palaako täällä joku? Dieselin krääsä valtaa bussia. Pysähdymme bussipysäkille. Hate tarkistaa bussin alustaa ja toteaa dieselsuihkua suoraan pakosarjan päälle. Matkaa Lapualle 20 km. Ehkä selviämme sinne. Saavumme Lapuan ABC:n pihaan komea dieselvana perässämme ja soitamme bussin omistajalle, Kanasuolle. Täydet pinnat Kanasuolle joka järjestää huoltopaikan bussille Lapualta. Hate laskee että olemme kuluttaneet 200 litraa dieseliä 350 km matkaan……
13.00 Lapuan nuorisotyö ottaa meidät avosylin vastaan ja mainitsee hieman dieselin tuoksuvan. Bussi tyhjätään ripeästi paikallisten nuorten avustuksella ja Pasi saa tehtävän viedä bussin korjaamolle. Hate, Jari ja Timo alkavat kytkeä laitteita. Paikalle on saapunut myös the Rainin pitkäaikainen ystävä, Marianne, joka hierojan koulutuksellaan haluaa antaa bändille joululahjan: koko orkesteri saa rentouttavan niskahieronnan iltapäivän aikana. Tatsi arvotaan ensimmäiseksi.
14.00 Ilmenee lisää ongelmia. Jarin miksauspöytä prummaa ja Timon kanssa he lähtevät hakemaan uutta miksauspöytää lainalle Seinäjoelta. Meillä ”oli” leppoisa aikataulu.
15.00 Jussi on löytänyt liikuntasalin kätköistä koripallon ja perinteinen koriskisa alkaa. 3 vapaaheittoa ja hävinnyt maksaa pullakahvit neverbackinä. Pasi maksaa. Sami tulee hieronnasta. Jussin vuoro. Mieleen muistuu Salosen Mikon sanat popparille: jos ei tee mitään, vois mennä tekeen sitä jonnekkin muualle. Osallistumme laitteiden pystytykseen.
16.00 Jari ja Timo tulee uuden miksauspöydän kanssa ja kohta salin täyttää PA:n viritysmusa. Odotamme illan keikkaa innolla sillä järjestäjän mukaan väkeä on tulossa mukavasti paikalle.
17.00 Soundchek voi alkaa. Toistamme edellisillan kaavan. Sali vaikuttaa akustisesti kolkolta mutta toivomme yleisön pehmentävän soundia. Timo loihtii loistavat monitorisoundit ja Hate on saanut valot suunnattua. Lähdemme syömään paikalliseen Kebab-ravintolaan. Tatsin saatua tilattua jotain sellaista mitä listalla ei ole, nautimme maittavat ateriat. Törmäämme siellä myös Kaleniuksen Tommiin joka on mukana illan tapahtumassa. Aina sympaattinen Tommi väittää olevansa iloinen nähdessään meitä ; ) On aika hakea bussi korjaamolta. Pasi ja Hate käyvät jossain päin Lapuaa noutamassa bussin ja kaikki on kunnossa. Iso kiitos korjaamolle jonka nimeä en nyt muista.
18.00 Tommi tekee soundchekkiä ja Rainin pojat ovat takahuoneessa ruokalevolla ja rentoutuneina päivän hieronnasta. KIITOS MARIANNE! Tämä ei ole mitenkään popparin arkipäivää. Myös edellisyön Kummeli alkaa painaa….Jari kyselee biisilistaa ja alamme tekemään sitä poikkeuksellisesti heti. Iltaan on tulossa jälleen riparilaisia mutta myös vanhempaa väkeä. Päätämme soittaa melkein saman setin kuin edellisiltana mutta puheita suunnataan laajemmalle yleisölle.
19.00 Tommi aloittaa tapahtuman soittaen omia biisejään sekä laulattamalla yleisöä yhteislauluilla. Mm. Taisteluni-biisi kajahtaa komeasti täyden liikuntasalin äänijänteistä. Katselemme hetken tapahtuman kulkua ja lähdemme backstagelle. Eilisillan kuivuneet keikkapaidat päälle ja esityksen läpikäynti. Lahjattomat treenaa sillä voihan biisit käydä läpi myös suullisesti…On alkamassa se hetki päivästä jolloin kaikki rauhoittuu. Joku istuu lattialla joku on pitkänään penkillä. Rukoillaan. Pyydämme että biisimme ja puheet voisivat koskettaa mahdollisimman monia. Tapahtukoon tänä iltana Jumalan, ei meidän tahto. Jännitys tiivistyy. Niin monta kertaa koettu hetki, silti joka kerta yhtä vaikea..
20.00 The Rain OLKAA HYVÄ! HUUDA HULLU HUUDA…Ja Lapua vastaa pyyntöön. Kuulemme osittain uusia sovituksia mm. Kasvot -biisin introsta ; ) Jussi kertoo ennen Tuuli Kulkee-biisiä että aina on joku joka rakastaa. Se on itsestä kiinni haluaako elämän elää ilman rakkautta. Sami muistuttaa meitä lähetyskäskystä. ”Tulta kylvetään sieluun haavoitetun”. Kohtelias yleisö taputtaa meidät uudestaan lavalle ja soitamme Lennän(nän) ja Ellipsiksen.
21.30 Sali tyhjenee nopeasti sillä tapahtuman päättää messu Lapuan kirkossa. Tapaamme silti tuttuja ja tuntemattomiakin. Terveisiä mm. Karhun Villelle ja Ontermaan Samille! Kuulemme tänä iltana pääsääntöisesti hyviä elämäntilanteita, vaikka salissa varmasti on ollut surua ja tuskaakin. Rukoilemme teidän puolesta jotka ette murheistanne uskalla ääneen puhua. Ei elämä ole elämää jos et anna itsellesi mahdollisuutta, mahdollisuutta nähdä sitä kaikkea hyvää ja kaunista mitä sinussa on. Anna Jumalalle mahdollisuus avata silmäsi, sillä tämä maailma pystyy vain muuraamaan ne umpeen.

23.00 Kamoja lastataan vielä bussiin ja tekniikka vapauttaa popparit suihkuun jotta bussissa olisi edes välttävä matkustusmukavuus. Tosin diesel haisee vielä melkoisesti ja peittäisi ”miehen” tuoksun. Päätämme silti mennä suihkuun. Edessä on yösiirtymä kotiin.
24.00 Hyvästelemme järjestäjät ja Timon, joka jää Seinäjoelle. Kiitos TIMO! Nälkä kurnii vaikka hyviä sämpylöitä saimmekin napostella pitkin iltaa. Seinäjoella pysähdymme vakisnäkärille Katukeittiöön. Rasvanhimoinen joukkomme onnistuu saamaan aikaan pientä hämmennystä grillillä pitkine hiuksineen ja arpomisineen mitä kukin syö. Kun Tatsi on saanut tilattua annoksen, jota ei ole listalla, päästään maksamaan ja bussiin syömään. VIRHE.
Liian myöhään, liian rasvaista, liian paljon, liian, liian, liian….
01.00 Matka taittuu yön pimeydessä Haten ajaessa. Jari pitää Hatelle seuraa ja puhuu koodia. Makuu-osaston uumenista kuuluu tuhinaa. Tatsi, Sami ja Jussi pystyvät nukkumaan liikkuvassa bussissa. Pasilla on vaikeampaa, jokainen jarrutus avaa silmät. Taneli syventyy rock-lehdistöön ja nukkumatti ei vielä kutsu. Kyllä nuoret jaksaa.
02.00 Jossain Jalasjärven ja Parkanon välillä pissis… Verkkariasusteisia poppareita piipahtaa pusikossa ja taas on kylmä. Olotilaa ei helpota pakissa pyörivä grillilautanen…mutta hyvää se oli!
03.00 Sami jätetään Ikaalisiin. Tällä kertaa viedään kotiovelle. Hatella aavistuksen lasittunut katse ajamisesta mutta väittää että ei mitään hätää. Hate ei koskaan valita.
04.00 Pasi ja Taneli jätetään Ylöjärvelle. Taneli menee Pasin luo yöksi ja aamulla sitten junalla Helsinkiin, kotiin.
05.00 TREENIKÄMPILLÄ! Jari, Hate, Tatsi ja Jussi tyhjäävät bussin. Kiitos JARI ja HATE! Tatsi heittää Jarin ja Haten kotiin, jatkaen omaansa. Jussi on kohta Lempäälässä.
06.00 Kaikki kotona! Suloiseen uneen omaan sänkyyn, kunnes…..
07.00 ISKÄ, MÄ OON JO HEREILLÄ ; ) kuuluu usean popparin kotona!

Pasi
------------

Tämä Rumpali-Pasin ylöskirjaama keikkaelämää-raportti julkaistiin maaliskuu/07 Nuotta-lehdessä tiivistetysti. Tässä koko teksti, olkaa hyvä.

T: Tatsi Haveri
 
96.jpg

The Rain is also in MySpace!