Olet tässä:

Etusivu Keikat Päiväkirja Joulusiivousta
Joulusiivousta
Written by Administrator   
Thursday, 10 July 2008 13:38

Joulusiivousta

The Rain joulusiivoja tekemässä!

Sgodag, päivätään tällekin osastolle vähän kuulumisia ennekuin vuosi ehtii vaihtua....

Todellakin vuosi on taas loppumaisillaan ja pari vuotta sitten tekemämme kolmevuotissuunnitelman hektisin/viimeisin vaihe on lähestymässä. Eli vuonna 2008 the rain täyttää 20 v.! Tiedossa on siis musiikillista iloittelua levyn ja kiertueen muodossa, ehkä jokunen sana asiaakin....

Vuosihan on kulunut keikkojen osalta rauhallisesti mutta ihan laakereillaan ei olla lepäilty. Uusia biisejä on yritetty värkätä. Bändimme läppärin ProTools-sessioista löytyykin merkintöjä pitkin vuotta mutta mitään kovin valmista ei ollut ennen viime viikon vaihdetta. Pidettiin nimittäin vähän bändileiriä tuolla Ikaalisten I-Rock studioilla (suosittelen tässä vaiheessa vaikka kunnon demoja suunnitteleville orkestereille ko. stutiota ja onhan KLS. -orkesterikin väsännyt debyyttinsä siellä) 6.12.-9.12.07 välinen aika.

Itsenäisyyspäivä alkoi meidän osalta ankaralla roudauksella. Tulkintavälineet sisään ja soitto- ja äänitysvalmiutta laittaamaan kasaan. Nälkä käytiin tainnuttamassa Sammin Essolla ja mukana menossa oli myös pitkäaikainen ystävämme Paananen ökybemarillaan. ; ) Viiden aikaan kaiken säätämisen jälkeen alettiin äänitellä ja festareilla esitetty Ohiko kuljet-kappale saatin torstain saldoksi. Hivenen kappale muuttui, toivottavasti edukseen....ainakin orkesteri oli innoissaan. Ohiko kuljet oli kaikista aihioistamme pisimmällä ja hoideltiin se alta pois. Päästiinkin sitten sellaisen materiaalin kimppuun, mitä olimme vuoden aikana omalla treenikämpällä saaneet aikaiseksi. Eli teema siellä, riffi täällä mutta ei mitään kokonaista kappaletta.

Perjantai kului äänitellessä ja palaveeratessa. Tähän asti olemme tehneet levyn materiaalin sovitukset ym. kuorrutukset oman parhaan näkemyksemme mukaan mutta nyt oli alkanut kyteä ajatus, että mitä jos käytettäisiin tällä kertaa ulkopuolista tuottajaa. Paikalle päräyttikin Keski-Suomesta hopean värisellä corollalla SAMI ASP! Monelle gospelkuluttajalle tuttu mies. mm. Mikkogoestoheaven, Wingdom sekä monia studiosessioita maamme eturivin muusikoiden kanssa. Pitkän palaverin ja lounaan jälkeen totesimme Samin kanssa, että voisimme kokeilla yhteistyötä varsinkin, kun Sami vielä innostui tulevasta materiaalistamme. Paikalla piipahti myös "the Järvensivun Hannu" (the rainin perustajajäsen) ja kovasti oli Hannuakin mukava nähdä. Tukevasti mukana meidän levysopassa tekstintekopuolella.


Lauantai aukesi jouluisen sateisena ja olikin tuotteliain päivä. Saldoksi kolme teosta ja aika levotonta huumoria... kolmas päivä, erittäin vähillä joskin huonosti nukutuilla unilla, alkoi tehdä tepposia. Silloin kun kitaralla oikeesti väärin soitettu Joulupuu on rakennettu naurattaa yli 5 minuuttia niin on jo vähän väsynyt. Ainakin mua nauratti... Ollilan Jarkka, managerimme, taisi käydä myös pyörähtelemässä valssimme tahdissa.

Sunnuntaina Samilla iski työkiireet ja minä Tatsi ja Jussi tulimme studiolle kolmistaan ja jamittelimme siinä vielä yhtä ehkäpotentiaalista levybiisiä, työnimeltä "Karjala". Nähtäväksi jää saadaanko Karjala takaisin.?.Tä?
Klo 13.13 saapui Sami töistä ja vähän ennen Samia studiolle oli saapunut Hakalan Erne (on muuten komee sukunimi) joka on soitinyhtyeemme hovivalokuvaaja. Tarkoitus oli ottaa muutama ruutu tulevaa promomateriaalia varten, nettisivuille keikkajärjestäjille ym. Ernen idea oli että orkesteri seisoo keskellä katua. Oli siinä Ikaalilaisilla autoilijoilla ihmettelemistä kun neljä osittain pitkätukkaista popparia poseerasi. Kiitos myös Nopelle avusta kuvaussessioissa, olemme todella kiitollisia!! ; ) (syytä Erneä)
Tatsin saatua materiaali cd-levyille kotikuuntelua varten olikin aika laittaa kamat kasaan lähteä kohti kotia. Raskas mutta antoisa studioleiri on nyt takana nähtäväksi jää mitä TE rakkaat ystävä olette tulevasta mieltä....

Toistaiseksi syntynyt materiaalimme kantaa seuraavia työnimiä:

-hirviöjuna
-touch you
-type o
-ohiko kuljet
-haloo?
-keep on
-if you gona...
-Karjala
( englannin nimistä huolimatta emme ole maailmanvalloitusaikeissa. Tekstit ja nimet tulevat olemaan suomea. Mutta tässä vaiheessa kun ei ole vielä kauheasti tekstejä olemassa niin vedetään sianenglannilla)

Noista joulusiivoista viä, että alkaa kohta olla orkesterimme riffivarasto kiiltävän puhdas. On nimittäin käytetty aika tyyni kaikki vuosienkin varrella tehdyt riffit ja osat. Mutta itteltähän saa varastaa eiks niin!!!!! Yks demostudiosessio tarvis viä tammikuun aikana pitää ja tuottajamme kanssa käydä palavereja (josta olemme erittäin innoissamme) ja sitten se olisikin menoa. Huhtikuun puolessa välissä on varattu Fantom-studio ja juhannuksen jälkeen pitäs olla kaikki miksattuna. Toivottavasti Taivaallinen Isämme on suunitelmista samaa mieltä. Sitä voimme kaikki yhdessä Häneltä pyytää. Kaikkien kiireidenne keskellä muistakaa meitä...tai ei ehkä niinkään meitä vaan niitä tulevia biisejä, jotka toivottavasti tekisivät ihmeitä. HYVÄÄ JA SIUNATTUA JOULUA!

Pasi ja muut raintontut


T: Tatsi Haveri
 
96.jpg

The Rain is also in MySpace!