Olet tässä:

Etusivu Keikat Päiväkirja Sumussa
Sumussa
Written by Pasi   
Thursday, 20 November 2008 22:32

9 Päivää Sumussa  -kiertue  30.10 – 8.11.08Sumussa01_Kauhava_Erne_041108.jpg

On se jännä kun on riittävästi tienpäällä niin alkaa katsella kaikkea pienen sumuverhon takaa. Ainoa hetki on itse keikkatilanne kun on vähän kirkkaampaa, mutta se kaikki muu...

28 soitettua keikkaa taitaa olla kokonaissaldo marraskuulle. Toki parhainpina päivä vedettiin kolmestikkin ja Koutosen Tatu Kokkolassa ottaa meidät koko rahan edestä: kolme koulukonserttia + iltakonsertti! Ollaan kirjaimellisesti saatu sitä mitä tilattiinkin. Paljon keikkoja syksylle. Kääntöpuolena on omasta jaksamisesta löytänyt porsaanreikiä.

RockStripe_Soini_071108_Erne.jpgEsimerkiksi 9 päivää yhtäjaksoisesti tienpäällä kulutti muutakin kuin kalsareita. Soinissa taisi olla lähimpänä totaalinen hyytyminen. thb_PmaaTeam_Nurmo_051108_Erne.jpgEpäsäännöllinen uni, terveellisestä kouluruuasta rasvaiseen grillimättöön vaihteleva ruokavalio, stressi keikkojen sisällöstä, huoli kotiväkien jaksamisesta... kipuraja häämötti. Mutta kaikesta selvittiin enemmän tai vähemmän kunnialla ja opittiin jatkossa olla tekemättä yhtä pitkiä putkia.

Hakalan Erne, meidän hovivalokuvaajamme, oli osittain mukana tuolla 9 päivän rundilla ja Erne kirjoitti valokuvin höystettyä blogia Fleim.fi -sivustolle. Utubestakin löytyy Jussin editoimaa matskua, joten en syvenny  reissuun kuin muutaman sumuisen detaljeen verran.

VAMMAISKULJETUS: thb_Paranoid_Vahakyro_061108_Erne.jpg

"Vammaiskuljetus" -teksti ilmestyi Pökäleen perään Mäntän koulukeikkojen jälkeen. Amisjätkän kylmä kannanotto. Ei jätä tulkinnanvaraa, show:mme oli ilmeisesti hieman ”puolijauhoinen”.

Myös erikokoisia kirkkoveneitä oli liikkeellä huonosta soutukelistä huolimatta.

NÖYRYYS:

Uhosin edellisessä keikkapäiväkirjassa pingistaidoillani. Elo meni pilveen Laukaan leirikeskuksessa kun Jussi asteli kehään. Valkoinen Mikasan pallo upposi kenttäpuoliskooni jäätävällä yläkierteellä ja liian usein palautuksiini ei olisi riittänyt edes lentopallokenttä. Musen soidessa taustamusiikkina ipodilta, tunnustin Jussin mestariksi. Varmuuden vuoksi hävisin vielä Jämsässäkin, ettei tule sitten mitään sanomista.

thb_ontheroad_EPohjanmaa_041108_Erne.jpgHÄMÄRÄTIKKA:

Uutena harrastelajina bändimme vapaa-ajalla on hämärässä heitettävä tikkakisa. Mitä pimeämpää, sitä jännittävämpää kisasta tulee! Tässäkin lajissa Jussi vei voiton. Tämä tapahtui myös Laukaassa. Harrilla on muuten vieläkin osallistumismaksu maksamatta!

VIIVAA:

Sami tuskaili ajoittain äänensä kanssa. Paljon keikkoja ja aikaiset herätykset tekivät laulamisen välillä tuskalliseksi ja Sami joutui turvautumaan lääkehoitoon. Hieman kiusallinen tilanne sattui Vähässäkyrössä ennen koulukonserttia, thb_PakStaak_Vahakyro_061108_Erne.jpgkun Sami oli yksin pukuhuoneessa.  Penkille oli murskattuna valkoinen kortisonipilleri jonka Sami ”imuroi” pilliksi käärityllä paperiputkella, jotta kortisoni vaikuttaisi suoraan äänihuuliin. Koulun rehtori kävi siinä samalla toivottamassa Samin tervetulleeksi Vähäänkyröön.

JYRÄ:

Oulussa jaettiin lava J. Jyrän kanssa ja kuinka olikaan upeaa istua siinä auditorion pehmässä penkissä, kun mies ja kitara täytti koko salin sellaisella karismalla, että oksa pois ja latva. Susannan äiti, Niin kaunis on maa, Suru aina on minne menet... mieskin saa itkeä, saahan?

”Aasinsiltavarastolta on aasinsillat aivan loppu..” Helmee Jyrä!

LENNÄN:thb_HekoJari_Kauhava_Erne_041108.jpg

”Tää on sankarilentäjän tie syöksykierteestä....takuuhuoltoon”. Tän reissun villityksiä oli kauko-ohjattavat helikopterit. Jari ja Miika ostivat Ylivieskan Kärkkäisiltä vajaan 200 e kopterit ja kumpikin tyylillään lennätteli vehkeitään. Sanottakoon, että Jarin kopteri on vielä ehjä, Miikan ei. Vaakasyöksyä Kauhavan liikuntahallin seinään ja liima + roudausteippikään ei riittänyt korjaamaan tuhoja.

RAKASTAN SINUA:

Jälleen yksi päivä takana ja aika sulloutua Kauhavan leirikeskuksen putkikerrossängyn alapetille.thb_valoshow_Ylistaro_051108_Erne.jpg Majoitumme tiistaista lauantaihin samassa paikassa ja alaselkäni pääsee taas nopeasti keikkafiilikseen kovahkolla superlonpatjalla. Koti-ikävä vaivaa ja yliväsymys korostaa tunnetilaa. En sulje vielä silmiä, vaan tuijotan yläpetin pohjassa lukevaa tekstiä: Jouko was here. Jouko, kiva että olit täällä! Puhelimeni piipittää tekstiviestin merkiksi. Tyttäreni lähettää minulle viestin. Viesti on lyhyt mutta tunteikas. On aika hengittää syvään, sulkea silmät ja nukahtaa.

 

 
the rain_contrast1.jpg

The Rain is also in MySpace!