Olet tässä:

Etusivu Keikat Päiväkirja Ruska-gospel 27.9.2008
Ruska-gospel 27.9.2008
Written by Pasi   
Thursday, 09 October 2008 15:36

thb_Ruska_apulaiset_270908_Taneli.jpgTänään koettiin ns. popparin luonnollinen herääminen. Kukin heräili oman biologisen kellonsa soidessa ja itselläni kello soi n.klo 10. Avaan leirikeskuksessa huoneeni oven ja hetkinen? Mitä tekee putkienaukaisu-imukuppi oven edessä? Katson käytävää ja huomaan koko seurueemme huoneiden edessä kaikenlaista siivousvälineistöä. Ainiin. Tera on majoittunut yöllä samaan leirikeskukseen ja meidän Samin tekemä pikku iltapalakepponen on kostettu aika huolella. Ulkokenkämme on myös solmittu nauhoista yhteen... Mutta emmehän me pahalla muistele ja varsinkaan odota sitä kertaa kun olemme taas yhteismajoituksessa!

Tänään lähdetään illan viimeisinä esiintyjinä "lennosta" keikkaan. Ei tehdä soundchekkiä olleenkaan vaan mennään miksauspöydän vakiintuneilla perussäädöillä ja näin bändillä on koko päivä aikaa tehdä mitä huvittaa. Paitsi crewillä, jolla on koko tapahtuman tekniikkavastuu. thb_Ruska_pizza_270908_Taneli.jpgJussi tapailee tuttuja kollegoita ja Sami lukittautuu pukuhuoneeseen mököttämään = nukkumaan ; ) Mua ja Tatsia tosin työllistää kanavan pitäminen klo 16.30 ja alammekin kursia matskua kasaan hyvissä ajoin iltapäivällä. ”Vastavirrassa” on kanavamme aiheena ja riemumme on rajaton kun yleisöä on täysi luokallinen. 45 minuuttia menee meidän vinkkelistä nopeasti, väite-perustelu-haaste agendaamme läpikäyden. Tatsi rikkoo jäätä kanavan alussa puhumalla yleisölle ruotsia, olemmehan ruotsinkielen luokassa. Svårheter?

Ruska-gospelin päiväkonsertti menee multa ja Tatsilta ohi kanavan takia, mutta iltakonserttia päästään seurailemaan aktiivisesti. Aika hevi-painotteinen ohjelmisto alkaa Kow-nimisellä uutuudella ja hyvin pojat vetää, rumpusoolo ja kaikkee. VIP tikkasi jälleen sellaisella raivolla että akillesjänteeni olivat kovilla jo pelkästä tuplapedaalin polkemisen katselemisesta. Kitaristeilla on myös toi "vasenniplaus" hallussa eikä basistin lauluakaan voi moittia ponnettomaksi. thb_Ruska_rukous_270908_Taneli.jpgAinoastaan miksauksessa jäin kaipaamaan selkeyttä, välillä oli vaikeeta erottaa esim. tomisoundeja muun massan seasta. No, Ikaalisten oma poikabändi, Läykin johdolla, johdatteli sitten toisenlaisiin tunnelmiin. Eska paiskoi settiä ekstaasissa ja muu bändi komppasi ja liikehti lavalla vähintääkin raivoisasti. Kimmo jutteli hiusasioista välispiikissä. Kyseessä oli siis Kls. -niminen punppu ja encoren jälkeen olikin meidän vuoro katsastaa pitkän päivän musiikkia kuunnelleen yleisön vireystila. N. 1 h irtosi oikein mukavalla meiningillä. Yleosö tuntui viihtyvän. Kovaa pokoamista mutta kaippa sanoista ja puheistakin jotain jäi mieleen... thb_Ruska_yleiso_270908_Taneli.jpg

Illan päättää leikkituokio. Crewin johdolla käymme läpi muutamia jo lapsena opittuja leikkejä. Aloitamme mikkikaapelilitalla ja viimeinen trackpod trussista ulos. ”Hei”Jari huutaa: kuka pelkää v8-läjää? Miika, Tatsi ja Jussi juoksevat pakoon, mutta Jari saa heidät kiinni ja niin pojat purkavat kaiutinläjät. Aika kuluu leikkiessä kuin siivillä ja on illan viimeisen leikin aika: Keisin ryöstö! Ryöstelemme toisiltamme kuljetuslaatikoita ja viemme ne turvaan kuorma-autoon ja pian on liikunatahalli tyhjentynyt kamoistamme ja on aika laittaa kuorma-auton takanosto-silta kiinni. Voihan kukkanen. Nostosilta ei inahdakkaan. Ei reissua, ettei jotain pientä sattuisi kulkupelissämme.thb_Ruska_roudaus_270908_Taneli.jpg (ks. Aikaisempia päiväkirjoja) Hate, Miika ja Jari pyörivät kuorma-autoa ympäri etsien vikaa ja lopulta Hate ”macGyver” Karhe ohittaa ”loikkarilla” palaneen sulakkeen ja nostosilta saadaan aplodien saattelemana kiinni.

On kiitosten ja halausten aika.

 

Kiitos: Maria, Ansku, Marianne, Marjo, Heinonen, TatuPerttuKimmoEskaLassiVille, crew:JariMiikaHateJarkka, illan yleisö, kanssataistelijat, talkoolaiset....Jumala.

 thb_ruska_hyppyri_270908_taneli.jpg

Spintterimme kiihdytetään vielä kotimatkaan, yönselkään kohti Tamperetta. Crew jää Kortesjärvelle nukkumaan muutaman tunnin pitkän päivän päälle ja tulee aamulla perässä. Seinäjoellä poikkeamme syömään vakigrillille Katukeittiöön. Sitten on aika käydä sikiöasentoon sprintterin lattialle. Peltilattian päällä on onneksi 2 mm paksu kokolattiamatto. Ovenraosta käy hieman viima. Takista muovaillaan tyyny. Muutamat upeat hetket yleisön kanssa viikonloppuna saa kaikesta huolimatta suupielet kääntymään hymyyn – tää ei sittenkään taida olla hulluutta!  Jarkka ajaa kuitenkin hullunkiilto silmissä. Väsy painaa mutta kotona häntä odottaa yks..kaksi upeaa asiaa! 

 

Suomeen todellakin tarvitaan lisää resursseja terveydenhuoltoon! Pökäle ei vieläkään ole päässyt vastaanotolle : (          

 

 

 

 
the rain - roots.jpg

The Rain is also in MySpace!