Olet tässä:

Etusivu Keikat Päiväkirja Pohjanmaan koulukeikat 25.-26.9.2008
Pohjanmaan koulukeikat 25.-26.9.2008
Written by Pasi   
Saturday, 04 October 2008 13:03

Tillin tallin tulkku. Jarkka soittaa torstaina kahen aikaan, että olisi sprintterillä tunnin päästä hakemassa kotiovelta. Itse olen kotiutunut edellisyönä klo 02:00 ja herännyt tunnollisena perheen isänä laittamaan lapset kouluun ja päivähoitoon sekä vaimon töihin klo 07.30... Ja jostain syystä päiväuni ei tule silmään joten lähtökohta reissuun on hieman kuutamo. Jarkka saapuu Jussin kanssa kotiovelle ja toteamme sprintterin 90 asteen kulmassa olevan takapenkin... mielenkiintoiseksi. Edessä on siis 350 km:n suorakulma. Muuten peli on siisti luotettavan oloinen. Tatsi otetaan kyytiin Metsäkylän shelliltä ja Sami Ikaalisista. Crew on matkassa kamoineen kuorma-autolla ja Evi(l)järven koulukeskus on määränpää. Soitamme siellä koulukonsertin perjantai-aamuna klo 08.30 ja olemme päättäneet roudata kamat sisään jo edellisiltana, jotta voimme aamulla nukkua hieman pidempään.

Kauhavalla poikkeamme grillille ja Jussin syödessä makkaraperunoiden lisäksi muovihaarukkaansa näky ei ole ruokahalua kiihottava kun hän etsii täydestä suusta muovin paloja. Matkalla arvioimme the Rasmuksen ja Kyösti ja kylänmiehien uusimmat tuotokset ja toteamme molemmissa olevan puolensa. Saavumme Evijärven koululle n. klo 20 ja odotamme vielä hetken saliin pääsyä. Paikallisen Pilates-ryhmän harjoitukset ovat salissa loppumaisillaan. Tatsi seuraa verhon raosta harjoitusta ja ilmoittaa omistavansa pilateksessa mustan vyön. Tämän kommentin saattelemana alamme hymyssä suin tyhjäämään kuorma-autoa ja kohta setit on pystyssä. Pirttisen Maria on ollut seurakunnan puolesta meitä vastassa ja Maria on oma iloinen itsensä, höystettynä hivenen stressillä tulevasta Ruskagospelista. Sitten siirrymme seurakunnan leirikeskuksen uumeniin nukkumaan. Kello on kai jotain 23..zzzzz.

Rokkarin todellinen glamour konkretisoituu pe-aamuna klo 06.45, herätessä villasukat jalassa, makuupussista keskellä metsää. No, ei muuta kuin työ-asu päälle: Stretsit jalkaan ja niittivyötä lanteille. Jussi, joka on mun kämppis reissuilla virittelee kettinkejä vyölle ja allright, helou Evijärvi kajahtaa 08.30! Jotain taitaa mennä keikalla pieleen kun koulun rehtori tulee lopuksi kysymään onko meillä levyjä myynnissä... : ) Jari on pystynyt pitämään äänenpaineen kohtuullisena, mutta kiinteänä ja muutenkin taisimme voittaa aamu-unisen yleisön puolellemme. Hyvillä fiiliksillä kamat autoon ja klo 14 seuraava koulukeikka Kortesjärven ylä-asteella. Kortesjärvellä meitä on vastassa hieman mediaa. Rusaman Heikki Kotimaa-lehdestä on seuraamassa orkesterimme normi-päivää ja mukana hänellä on valokuvaajana Taneli "tää nyt on vähän tämmöstä" Törölä.

Koulukeikka hoituu pirteämmällä fiiliksellä ja mieltä lämmittää kaksi fania, jotka ovat sähköpostitse pyytäneet järjestäjältä lupaa tulla katsomaan koulukonserttiamme kauempaa. Ootte uskomattomia!!!!

Tämän päivän keikkapaikka toimii näyttämönä seuraavan päivän Ruskagospelille joten meidän ei tarvitse purkaa kamoja. Pääsemme lähtemään leirikeskukseen lepäilemään ja saunomaan aidossa puusaunassa. Hate jää vielä viimeistelemään valolaitteistoa ja tulee mestoille vasta illalla. Muistakaa, hyvä yleisö, seurata keikoillamme myös visuaalista ilmettä. Hate nimittäin tekee show:n eteen älyttömän määrän työtä! Kuten myös Miika monitoreissa, Jari miksauksessa ja Jarkka yleissäädössä. Hei... kiitti!

Kuola alkaa valua tyynylle suupielestä n. klo 22 ja ruskagospel on huomenna. Palaillaan.

 

 
mn05_pyro1.jpg

The Rain is also in MySpace!