Olet tässä:

Etusivu Keikat Päiväkirja Halikko 24..2008
Halikko 24..2008
Written by Pasi   
Saturday, 04 October 2008 13:02

thb_HalikkoTJ_240908_EsaPaavola.jpg

Halikossa meitä oli odottamassa koululukonsertti klo 13 ja voin sanoa, että vaikein keikalle lähtö ikinä. Edellispäivän Kauhajoen tapahtumat tuntuivat sisimmässä Himalajan kokoiselta kivikasalta ja mielessä oli pelko siitä, koska päällimmäinen kivi alkaisi vieriä rinnettä alas jyräten alleen kaikken sen perustuksen mikä piti henkisesti kasassa.

Pökäle (keikkabussi) oli sovitusti Herwoodissa klo 07.30 treenikämppien pihassa lähtövalmiina, Miika ja Jarkka (Hatelle annettiin vapaapäivä lenssun paranteluun ja Jarkka hoitaisi tänään valot) crew-osastosta, bändistä minä Tatsi ja Sami. Jussi tulisi omalla autolla suoraan Halikkoon, samaten Jari. Matkaan lähdettiin ja hiljaisen tunnelman vallitessa bussissa matkasimme muutaman kymmenen kilometriä, kunnes oli aika ottaa puheeksi tuleva koulouveto ja se miten suruliputuspäivään olisi suhtauduttava. Tekisimmekö jotain toisin? Soittaisimmeko vain rauhallisia biisejä? Puhuisimmeko matalammalla äänellä? ... Kunnes Sami esittää kysymyksen; miksi muuttaisimme mitään? Miksi emme tänäänkin katsoisi Golgatan keskimmäisellä ristillä roikkuvaan Jeesukseen? Miksi emme tänäkin päivänä kehottaisi ihmisiä seuraamaan Jeesusta? Tänään jos koskaan ihmiset tarvitsevat lohdututtajaksi jotain muutakin kuin toisen surevan ihmisen. Maailmassa tapahtuu koko ajan kummallisia asioita. Emmekä me silloinkaan muuta konseptiamme, jos vaikkapa Nepalissa joku kylä jää mutavyöryn alle. Nyt kun suru on erityisen lähellä, jotenkin ihmisenä miettii heti, että miksi näin kävi - eikä sitä miten tästä selvitään. Jumalamme on antanut meille tehtäväksi viedä evankeliumia eteenpäin, ei esittää kysymyksiä miksi joku asia tapahtuu. Tämä niinkuin hengelliseltä kantilta. Tottakai yhteiskunnan pitää tälläiseen reagoida ja yrittää ennaltaehkäistä tulevaisuudessa tällaista. Ja varmasti kaikki tahot niin tekevätkin - myös media joka sai keikkabussissamme erityismaininnan, varsingin Jokelan tapauksen kuukausia kestäneestä uutisoineista. Missä kulkee se raja, mitä meidän on hyvä tietää ja missä uutisotsikoissa mennään rajan yli, aletaan mässäillä, tehdä fyrkkaa, tehdään jostakin jonkun silmissä sankari?...(nelikirjaiminen englanninkielinen voimasana)

Matkan edistyessä paranevissa tunnelmissa saavutamme Humppilan lasitehtaan ja poikkeamme kahville. Pökäle seisoo uljaana kahvilan pihassa ja sitä näkyä ihaillessa katseeni kohdistuu etuakselin takaa hiljalleen tippuvaan nesteeseen. Menen katsomaan lähempää ja otan sormenpäällä pikku maistiaisen kielenkärkeen ja vanhana rasvanäppinä tunnistan nesteen jäähdytinnesteeksi. Kirmaan kertomaan havainnosta Miikalle ja Miika nikkaa silmää ja sanoo että se on ihan ok. Tulee moottorin kannentiivisteen läpi, mutta ei haittaa matkantekoa. Aha, ei sit mitään. Juomme kahvit ja jatkamme matkaa. Jussi soittelee, että on pian Halikossa ja me kerromme olevamme myös aika lähellä. Villku oikealle ja sitten nopea jarrutus. Miika vetäisee Pökäleen bussipysäkille ja nikkaa silmää. Pökäleen lämmöt ovat alkaneet nousta. Miika käy ulkona ja sanoo että nestettä valuu hieman reilummin.
thb_Jaahdytysneste_240908_Tatsi.jpg
Käymme tarkistamassa tilanteen ja Miikan "hieman" tarkoittaa saamaa kuin avaisi vesihanan. Miika on persoonana erittäin positiivisin ionein varautunut ja pienessä paniikissa näkee tämänkin tilanteen vähäpätöisenä pikku tiputteluna. No, vettä koneeseen ja road on! Lämpöjen ollessa normaalia ylempänä jatkamme rauhallisesti kohti Halikkoa ja pääsemmekin perille. Koulukonsertin jälkeen Miika suunnittelee tekevänsä toimenpiteet Pökäleelle, varsinkin kun torstai-iltana on lähtö pohjanmaalle.

thb_HalikkoAll_240908_EsaPaavola.jpg

Halikon ylä-asteen liikuntasali muuntuu rock-areenaksi ja koulukonsertti alkaa ajallaan. Jarkka on saanut noin 34 Hatelle soitetun puhelun jälkeen valot kytkettyä ja koulukonsertin valoshow on paras Jarkan tekemä show toistaiseksi. Yritämme luoda konsertissa positiivista henkeä ja ehkä muutamien sydämmessä valo valtaa alaa. Konsertin jälkeen suuntaamme järjestäjien kanssa syömään Salon puolelle, isoon kauppakeskukseen ja kylläpä oli mainiot setit -  villinlännen malliin. Itse söin Cowboy-nimisen annoksen.

Kello lähestyy 18:00:ta ja viimeistelemme biisilistan ja käymme läpi puheenvuorot. Jarkka teekee viimeiset valosäädöt ja sitten menoks. Iltaan osallistuu noin 150 henkeä ja olo on helpottunut kun konsetti on ohi. Yleisö jutustelee kanssamme ja jotenkin elämä jatkuu -fiilis on entistä enemmän läsnä. Puramme laitteiston ja pakkaamme Pökäleen. Jari ja Jussi hyvästellään pimenevässä Halikon illassa ja me muut lähdemme iltapalalle Salon Abc:lle. Vahvana ihmistuntijana tulkitsen Miikasta, että kaikki ei ole kohdallaan. Miika ei mm. suostu ottamaan mitään iltapalaksi vaikka bändin luottokortti vinkuu. Silloin ei todellakaan ole kaikki kohdallaan ; ) Miika myöntää että Pökäleen kunto vaivaa häntä. Kortesjärvi - Evijärvi reissu on edessä huomenna ja mitä jos vettä ei ehditäkkään lisäämään riittävällä nopeudella? Pökäleen kuume saattaa nousta liian korkeaksi ja pakki saattaa mennä ihan sekaisin. Tehdään pelimiehen ratkaisu ja Miika soittaa velipojalle Sampalle joka järkkää Forssan auto"skeitaalle" (huoltoasema) spintterin ja kuorma-auton. Yön pimeinä tunteina n. klo 24 jalkaudumme Forssaan flunssaisella Pökäleellä. Hieman sivummalla parkkiksella kama vaihtuu Pökäleestä kuorma-autoon. Paikalla oleva Samppa antaa rautaista roudausnäytöstä ja pian hyvästelemme Forssan "Daltonin-veljekset". Joe, Jack, Averel - Miika, Samppa ja Tuomas mutta kuka on kukin??? ; ) Keikkabussiyrittäjän arjen pimeämpi päivä alkaa olla lopuillaan ja kukin siirtyy keräämään voimia tulevaan pohjanmaan reissuun. Pökäle on nyt lääkärin määräyksestä osastolla hetken aikaa huilimassa. Hyvää yötä.

 

P.S Pakko mainita, Salon Abc:n parkkipaikalla nähtiin mailman kiroilevin rekkakuski. Hyväntuulinen mies katsasti meidän kanssa Pökälettä käyttäen reilusti voimasanoja ilmaistessa itseään. Sitä vaan, että jännä jutella kaverin kanssa...¤*@$*¤#¤*&*!

 

 
96.jpg

The Rain is also in MySpace!