Olet tässä:

Etusivu Keikat Päiväkirja Kuusamo-Rovaniemi-Kempele
Kuusamo-Rovaniemi-Kempele
Written by Pasi   
Thursday, 18 September 2008 19:23

thb_Hitsi_120908_Tatsi.jpg

Pohjoisen pyrähdys

Reissuun liittyvä tietokisailukysymys! 
Mikä näistä sanoista liittyy usean poron muodostamaan yhteisöön?  Eka, Tokka, Kolkka?
Kaikkien väärinvastanneiden kesken arvotaan 1000 pistettä! 

Vaelluksella mukana: 

Kuka:                                    Sanottua:                                   On tekevinään:

Sami "Särmä" Ahonen,           Nyt on hyvä meininki!                    Miksaus
Harri "Hate" Karhe                  Ei hyvää päivää!                            Valot
Miika"Miihkali" Mäki-kerttula    Samppa saa korjata sen!              Monitorit, pääkuljettaja
Jarkka "Tarkka" Ollila              Penaalin terävin kynä!                   Kiertuemanagerointi ja -huumori, roudaus

 

 

Tatsi "Koijjaji" Haveri              Jos elämässä olisi aikaa niin...        Basso, laulu
Sami"Saimi" Haveri                Tämä kahvi oli perustelematon!        Koskettimet, laulu
Jussi "Von" Salo                    Ansaitsinko tuon palautteen?          Kitarat 
Pasi"Balbex" Hakala              Miika, kestääkö toi Pökäleen...        Rummut

Tuona kauniina, torstaipäivän iltana, Pilvien haltija oli myötäisten tuulten kannattelema . Syksyisen maiseman yltäkylläisyys tanssi villisti kuin tuota mustaa ykseyttä pilkaten. Aurinko oli jo painumassa mailleen ja afroditen lailla vietteli meitä viimeisillä säteillään...

Kunnes Miika veti Pökäleen (keikkabussin) treeniksen eteen Hervannassa ja oli aika herätä todellisuuten. Lähteä kohti Kuopiota. Viettäisimme yön Kuopiossa, jotta matkanteko Kuusamoon perjantaiksi ei olisi liian raju kertarypistys. Kotkan reissusta oli kulunut vajaa pari vuorokautta ja Samin sanoin kotona käynti oli ollut lähinnä raskas kokemus. Samilla varsinki kun asuu kauimmaisena treeniksestä. Särmä oli ensimmäistä kertaa miksaamassa meitä ja osoittautui todelliseksi mieheksi paikalleen. Sunrise avenue, the rasmus ja jotain muita pikkubändejä sano tehneensä. Se on muuten kumma, kun Jarille, meidän vakimiksaajalle on alkanu tulla kaikenmoisia esteitä sen rundin ensimmäisen keikkaviikonlopun jälkeen...;)  Miikan velipoika Samppa, jota on saanut ihastella HB:n rumpujen takana, oli laittanut matkaevääksi nipun leffoja ja maistelimme välillä Tampere - Kuopio jonku Anthony Hopkinsin tähdittämän leffan jonka nimeä en muista. Mut hyvä se oli! Kuopiossa n 23.30 meitä oli Haverisen Jouni vastassa ja hän avasi meille seurakunnan nuorisotoimiston oven ja majoituimme mukavasti patjoille koko porukka. Hate ja Jarkka eristettiin kuorsaajien looshiin.

Just ku oli saanu silmät kiinni ni kello olikin perjantaiaamuna klo 7. Lähimmän Nesteen kahvilassa juotiin aamukahvit ja sitte matkaan, Kajaanin kautta Kuusamoon. Noin 100 km ennen Kuusamoa - eli kaksi popparin kusemaa (= välimatka jonka poppari kestää bussissa ilman pissitaukoa, lipittäen koko ajan limonadia) – pysähdyttiin pikku paussille. Ja sitte se taas tapahtu. Pökäleen perä kulkee tavaramäärästä johtuen melko alhaalla ja kun takapyörät osu monttuun ni perä otti kiinni asfalttiin temmaten takaluukun auki. Karmeen rasahduksen lisäksi Sami H. tais ensimmäisenä nähdä sivuikkunasta takaluukun sepposen selällään ja pikku paniikki oli taas valmis.

thb_Rovaniemi_Ovi_130908_Hate.jpg

Pökäle seis ja tarkistamaan tappiot. Tielle oli onneksi pudonnut ainoastaan takalastaussilta jonka Jarkka ja Hate kipaisivat hakemaan n. 50 metrin päästä. Huh, Luojalle kiitos että takana ei tullut autoa. Semmonen 2 x 3 m levy saattaa tehä pahaa jälkeä auton kun auton konepeltiin. Muistaakseni se oli Neste-asema mihin poikettiin ja uskomatonta mutta asemalta löyty täydellinen huoltokorjaamo. Ystävällinen korjaamonsetä anto meille hitsausvehkeet ja mihin joutuisimmekaan ilman Hatea? Hate pisteli priimasaumaa Pökäleen takaluukkuun ja pian oli takaluukku parempi kuin uusi. Minä, Jarkka ja Jussi kannustettiin Hatea pelaamalla lentopalloa huoltamon edessä ja kun pallo osui toisen kerran asiakasruudussa olleeseen pakuun päätimme lopettaa.

Tätä kirjoittaessa mietin, koska alatte epäileen, että kuinka Pökäleelle aina voi tapahtua tälläistä? Seuraavaks irtoo varmaan kattoluukku! ; )

Saavumme Kuusamoon n. Klo 14 ja ilo on ylimmillään sillä olimme hetki sitten nähneet poron! Se söi pientareella ruohoa ja Miika veti Pökäleellä sataa ohi. Kysyin Miikalta olisiko pieni hidastus ollut paikallaan, johon Miika totesi, että ei se sieltä tielle tule! Ei tullut, onneksi. Muuten olis voinu sarvet koristaa Pökäleen keulaa.

Loistavan lounaan jälkeen roudataan sisään liikuntahalliin ja Miika päättää lähteä vaihdattamaan Pökäleen eturenkaat paikalliseen rengas-pisteeseen. Oli kuulemma sleepannut etupää ihmeellisesti. Kiitän hiljaa Luojaani, että ettei sleepannu 100 km/h. Tatsi lähtee mukaan tinkaamaan kun on siviilissä alan hommissa.

Keikka alkaa klo 19 ja väkeä on täysi tupa. Pian alkaa kuitenkin osalle yleisöstä paljastua, että tämähän on gospel-konsrtti ja kansainvälinen sormimerkki näkyy nyrkkimeren seasta. Muutoinkin fiilis on suht levoton kun osa yleisöstä ramppaa sisään ja ulos. Välispiikkejämme säestää melkoinen älämölö. No, teemme sen minkä teemme aina eli vedämme täysillä ja loppu Herralle jääköön.

Keikan jälkeen jutustelemme muutamien ihmisten kanssa ja siirrymme iltapalalle srk-keskukseen. Roudaus suoritetaan loppuun ja sitten tien päälle kohti Rovaniemeä. Ajamme yöksi Rovaniemelle, jotta voimme nukua aamulla hivenen pidempään. Saavumme majapaikkaan n. Klo 02.

thb_KuoriROI_130908_Tatsi.jpg

Lauantai aukeaa verkkaisesti ja odotamme päivää kovasti, koska Jarkka on myynyt Kls. –orkesterille pistokeikan Rovaniemelle ja näemme heebot iltapäivällä. Sitä ennen kuitenkin ajaudumme jostain syystä Jussin kanssa katsomaan illan keikkapaikalla näytettävää Liekit-musikaalia ja annamme 1000 pistettä esityksestä! Todella hyvä, mainiot näyttelijät, hyvä tarina ja onnellinen loppu! Varmaankin väsymyksestä hieman lasittunein silmin lähdemme tekemään sounchekkiä. Kls.on saapunut kylään ja poikien transit on siis kestänyt perille! Illan avaa Kls. ja mainion kappalevalikoiman ja ”lavakiiman” tiimellyksessä Jarkka käy pitämässä hyvän puheen. Meidän keikka alkaa kansainvälisen luokan meiningillä....käykää katsomassa Jussin videokuvamateriaali myspacessa. No, keikka soitetaan ja yleisö diggailee auditoriomallisessa katsomossa ja alun jälkeen illasta jää hyvä fiilis.

thb_RoudausROI_120908_Tatsi.jpg

Paikallisen bändikerhon pojat (varsinkin Ollille terveiset ja mn-festareilla nähdään!) auttelevat kls.:n ohella loppuroudauksessa ja pääsemme reissun ensimmäiselle grillille. Tilaan makkaraherkun, joka on erotettu isolla mainoksella listalta ja saan makkaraa ranskalaisilla. Jussi päättää tilata makkaraperunat vertaillakseen eroa makkaraherkkuun. Jussi saa makkaraa ranskalaisilla. No, ison miinuksen tämä grilli ansaitsee mausteista, jotka yllättäen maksavat erikseen... muuten hyvät herkut. Kellon ollessa n. 00.14 siirrymme majapaikkaamme Rovaniemen eteläpuolelle. Edellinen yö oltiin pohjoispuolella. Olemme eksoottisessa mökissä Kls.:n kanssa ja saunomme vanhanliiton saunassa, jossa pesuvesi lämmitetään padassa ja seinät on hiukan nokiset. Hianoo!thb_Rovaniemi_yopaikka_140908_Hate.jpg

Aamulla heräilemme n. Klo 10 ja toteamme Kls.:n poistuneen

kotimatkalle. Me jatketaan sunnuntain keikkapaikalle Kempeleeseen ja matkalla hieman naurattaa tekstiviesti kls.ltä: keikkatransiitista on irronnu pakoputki ennen Jyväskylää. Niinkuin meidän Pökäleelle ei koskaan tapahdu mitään...

thb_Rovaniemi_yopaikka1_130908_Hate.jpg

Saavumme Kempeleen rock-pyhättöön ja roudaamme jälleen paikallisen bändikerhon avustuksella ehkä Suomen hienoimman seurakuntakeskuksen kirkkosaliin. Kaikuisan akustiikan korvaa todella pramea sisustus ja myös keikkaviikonlopun top3:een yltävä kiinalaissafka! Jotenkin ennakkoon oli semmonen fiilis että jos 50 henkeä tulee yleisöö niin = voito! Yli 300 henkeä oli paikalla ja akustiikkakin parani hyvin biomassan ansiosta ; )

Lievästä matkaväsymyksestä huolimatta taisimme selviytyä keikasta kohtuullisesti. Ainakin keikan jälkeen tulleen asiakaspalautteen perusteella. Siinä ihmisten kanssa jutellessa mieleen jäi nuori neitokainen, joka hiljaisella äänellä kertoi läheisensä kuolleen puoli vuotta sitten ja kiitti siitä kuinka tuotantomme on tuonut lohtua hänen elämään. Lopuksi hän ujosti pyysi nimmarin ja lähti pois yhtä hiljaa kuin oli tullutkin. Tilanne on jäänyt pyörimään mieleen ja jälleen kerran saanut tajuamaan kenelle kiitokset loppupeleissä kuuluu. Ei ainakaan minulle.  Kiitollisena saamme nähdä Jumalan toimivan kauttamme.

thb_Kempele_140908_Hate.jpgMarjo oli kavereineen leiponut meille pullia ja taisimme saada ajanvietepelinkin keikkabussiin. KIITOS! Ja vaikka kuinka mukava olisi ollut jäädä Kempeleeseen yöksi niin maanantain siviilivelvoitteet pakottivat meidät yönselkään kotimatkalle. Taisi olla jotain klo 21.30 ku päästiin vauhtiin. Iltapalaa Abc:ltä ja osa nukahti Pökäleen sohvalle ja osa makuuosastolle. Miika ja Särmä hoiti ajohommat ja Tatsi taisi eniten popparesita pitää kuskia hereillä. Jossain Haukiputaan tienoilla oli jäätävä näky kun tienvarsi oli täynnä paloautoja ja vanha omakotitalo ilmiliekeissä. Toivoimme hiljaa että ketään ei olisi sisällä. Itselleni tämä matkustusyö oli historiallinen. Lievästä bussikammosta kärsivänä kokeilin nukahtamislääkettä ja se toimi loistavasti. n. Klo 5 maanantaiaamuna tulen jostain todella kaukaa tähän todellisuuteen. Halaamme Hervannassa toinen toisemme ja lähdemme kukin omille teille, muutamaksi päiväksi rakkaimpiemme pariin. Kyllä se niin on että reissuun on mukava lähteä mutta kotiin tuleminenkin on aika kivaa ; ) Rok. 

 

Jarkan sivuhuomioita reissusta:

”Onko hajua mikä biisi on tulossa seuraavaksi?”
-          Särmä kyselee Hatelta kun bändin antama biisilista ei taaskaan täsmännyt...Kempele 14.9

” 9+, välillä jopa 9,5!”thb_KempeleTankkaus_140908_Hate.jpg-          Särmä miksauksestaan... Rovaniemellä 13.9

”Onks toi koko bussin perä noiden kahden raudan varassa?”
-          Pasi kysäisee ”rauhallisena” Miikalta huoltoaseman pihassa Suomen Tervolassa

”Kuinkahan iso tankki tässä on?”
Hate ja Miika pohtivat kun polttoainemittari oli ollut punaisella 150 km...

 
mn05_pyro1.jpg

The Rain is also in MySpace!