Olet tässä:

Etusivu Keikat Päiväkirja Hartolassa tärähtää (5.9.08)
Hartolassa tärähtää (5.9.08)
Written by Pasi   
Wednesday, 10 September 2008 21:10

thb_Hartola_rekka_060908_Junnu.jpgCrew:
Kari "Prinsessa" Luukkonen, tuo äänimaailman Tommy Taberman
Hate "Heit" Karhe, trackpod is rainbow in the dark. Valoa kansalle!
Miika "Mäki-Perttilä" Mäki-Kerttula, hellii korvakäytäviämme kuin pehmeä topsi. Monitooria! 
Jarkka "Lavakiima" Ollila, sairaslomatodistus ei merkitse mitään. Sairaatkin osallistuvat syksyn kiertueeseen. Management!    

 

Hyvin levätyn alkuviikon jälkeen ajatuksissa oli valloittaa Hartola. Emmehän ole siellä aikaisemmin käyneetkään ja mielenkiinnolla odotimme markkina-gospel nimeä kantavaa "ulkoilma"-tapahtumaa.

Lähtö klo 9.30. Tai ei sittenkään. Pökäle(keikkabussimme) on ollut alkuviikon fiksattavana Forssassa ja Miika, loistava monitorimiksaajamme, ilmoittaa että hieman myöhästyy kun velipoika Samppa on imuroinut Pökälettä niin antaumuksella että lähtö Forssasta viivästyy...Hiekkanmäärästä lattialla päätellen syy lienee ollut herätyskellossa.. : )

Pääsemme matkaan klo 10.30 ja rullailemme 3:s tietä kohti Hartolaa kun Pökäleen sivuovi aukeaa. Vauhtia on n. 100 km/h. Ovea vasten nojanneet kitarat ja basso ovat jotenkin tärinästä saaneet oven aukeamaan. Mä syöksyn ovimonttuun ja saan Tatsin bassosta kiinni joka on liukumassa jo puolittain moottoritielle. Tilanne jatkuu kun Hate (valomies) vetää ovea kiinni siten että Tatsi pitää Hatea housujen vyöstä kiinni, Pökäleen ollessa kokoajan vauhdissa. Moottoritiellä pysähtyminen ei ole niin yksikertaista ja tilanne saatiin kiutenkin nopeasti hallintaan. Hyvä puoli on Pökäleen sivuoven saranoiden lievä ruostepitoisuus ja ovi ei heti pääse lennähtämään täysillä auki. Kaikkee sitä voikin sattua. thb_Hartola_060908_Junnu.jpg

Saavumme Hartolaan Miikalle mitään mainitsematta suht ajoissa. Ajamme pienen keskustan läpi ja näemme yhden nurmikentän laidalla rekan jolla on avoperäkärry perässä ja heitämme herjalla että tuolla on varmaan esiintymislavamme. Jatkamme keikkapaikan etsimistä ja kohta meidät ohjataan kyseiselle kattamattomalle rekanlavalle. Meitä on vastassa iloinen joukko järjestäjiä jotka pahoittelevat että eivät saaneetkaan kuomullista peräkärryä. Mutta he ovat sopineet "yläkerran Isännän" kanssa että tänään ei sada. Käytyämme syömässä taivas repeää. Vettä tulee niin rajusti että on pikapalaverin aika. Mitä tehdään, pihalla ei voida soittaa. Nurmikentän laidasta löytyy Helluntaiseurakunnan pieni kirkko ja päätämme viedä tapahtuman sen kirkkosaliin. Se oli hyvä päätös koska vettä ripsotteli pitkin päivää. Kamat pystyyn ja pienestä tilasta huolimatta soundchek sujuu hyvin. Markkina-gospelissa on mukana myös Exit ja Aarni. Bändit saapuvat paikalle ja mm. aina hyväntuulinen Murkku Merikallio, exitin miksaaja, antaa lämpimät halaukset koko porukallemme - eikä anna ammattimiehenä pienten olosuhteiden haitata menoa! Meidän Samiin Murkkun toiminta teki niin kovan vaikutuksen että Sami pyysi illalla Murkulta nimmarin käsivarteensa. ; )

Illan aloittaa Aarni, tulevaisuuden suurlupaus! Todella herkkä tulkinta saa illan yleisön - vauvasta vaariin - hyvään tunnelmaan. Meidän oman sisä-äänentoiston lisäksi Simojoen Pekka vanhana kehäkettuna hoksasi laittaa exitin äänentoistoa jatkoksi pihalle ja sisätilan sulosoinnut kaikuivat ulkona pitkälle Hartolan tummenevassa illassa.

thb_Joulukuusi_050908_Tatsi.jpg

Aarnin jälkeen seurasi oppitunti oikeinsoitossa a`la Exit! Pro on pro ja hienojen klassikoiden jälkeen olikin meidän vuoro rikkoa kirkkosalin harras tunnelma. Keikkasettimme avanneella Ohiko kuljetilla karkoitimmekin vanhemman väen salista mutta musiikkiamme arvostavaa nuorempaa yleisöä jäi kuitenkin mukavasti paikalle. Ennen meitä kuultiin muuten todella koskettava Jimin todistuspuheenvuoro. Jumalamme on ihmeellinen!

Illasta jäi hyvä maku. Vaikka päivän tapahtumat sekoitivatkin pasmoja uskon että yleisölle ei jäänyt epäselväksi mistä tapahtumassa oli kyse. Yöpalan tarjosi meille Jari-Pekan huolto-asema ja sitten Hartolan srk:n leirikeskukseen yöksi. Murkku oli lämmittänyt meille ja Exitille joka myös yöpyi siellä, saunan ja lempeiden löylyjen päätteeksi n. klo 03 äidin pikku kakkapyllyt nukahtivat. Huomenna ohjelmassa Turku.

 
the rain - ullakko1.jpg

The Rain is also in MySpace!